top of page
Writer's pictureJezus.lt

Baimės karantinas

Julie Schwab

Verčiau ieškokite Jo karalystės.“ (Lk 12, 31)


2020 metais prasidėjęs Covid-19 protrūkis pasaulyje sukėlė baimę. Daugelis žmonių atsidūrė karantine, šalys uždarė sienas, buvo atšaukti skrydžiai ir masiniai renginiai. Žmonės gyvenantys vietovėse, kuriose nebuvo užregistruota nė vieno susirgimo atvejo, su baime laukė epidemijos pradžios. Nerimo ekspertas Grahamas Davey mano, kad neigiamas naujienų transliacijų tonas „greičiausiai padarys jus prislėgtus ir sunerimusius“. Socialiniuose tinkluose išplito memas, kuriame žmogus žiūri televizijos naujienas ir klausia, kaip liautis jaudintis. Atsakydamas kitas žmogus išjungia televizorių, tuo sufleruodamas, kad problemos sprendimas – nukreipti dėmesį kitur!


Luko evangelijos 12 skyriuje Kristus mums pataria, kaip reikėtų išspręsti nerimo problemas. „Verčiau ieškokite Jo karalystės“, - sako Jis (Lk 12, 31). Mes ieškome Dievo karalystės, kada sukoncentruojame savo dėmesį į pažadą, kad tikintieji turi paveldą danguje. Susidurdami su sunkumais mes galime nukreipti dėmesį ir prisiminti, kad Dievas mus mato ir žino mūsų poreikius (Lk 12, 24-30).


Jėzus užtikrina savo mokinius: „Nebijok, mažoji kaimene: jūsų Tėvas panorėjo duoti jums karalystę!“ (Lk 12, 32). Dievui patinka mus laiminti! Garbinkime Jį žinodami, kad Jis rūpinasi mumis daugiau, negu dangaus paukščiais ir lauko gėlėmis (Lk 12, 22-29). Net ir sunkiais laikais mes galime skaityti Bibliją, melstis, kad Dievas suteiktų savo ramybę, ir pasikliauti geru bei ištikimu Dievu.


Kas šiandien jums kelia baimę? Ką jūs galite padaryti, kad ieškotumėte Dievo karalystės, kai imate nerimauti?


Mylintis Dieve, užuot gyvenus baimėje ir nerime, padėk man sutelkti dėmesį į Tavo rūpinimąsi manimi.


© Our Daily Bread

80 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Komentáře


bottom of page