top of page

Dievo siekimas

Amy Boucher Pye


„… jis mušė filistinus, kol jo ranka pavargo ir prilipo prie kardo…“ (2 Samuelio 23, 9-10)


Džoni Erikson Tada, kalbėdama apie savo draugę Riką, pabrėžia jos „gilų, laiko patikrintą tikėjimą Dievu“ ir atsparumą, kurį ji išsiugdė kovodama su alinančia lėtine liga. Daugiau nei penkiolika metų Rika buvo prikaustyta prie lovos, negalėdama pro mažytį savo kambario langą matyti net mėnulio. Tačiau ji niekada nepraranda vilties, pasitiki Dievu, studijuoja Bibliją ir, Džoni žodžiais tariant, „moka atsilaikyti sunkiose kovose su nusivylimu“.


Džoni lygina Rikos atkaklumą su Eleazaro, karaliaus Dovydo laikų kario, atsisakiusio pasiduoti prieš filistinus, atkaklumu. Užuot prisijungęs prie besitraukiančios kariuomenės, „Eleazaras (...) mušė filistinus, kol jo ranka pavargo ir prilipo prie kardo“ (2 Sam 23, 10). Per jį Viešpats tą dieną suteikė didelę pergalę. Džoni sako, kad kaip Eleazaras laikėsi įsikibęs savo kalavijo, taip ir Rika laikosi dvasinio kalavijo, kuris yra Dievo žodis (Ef 6, 17). Jame ji semiasi stiprybės.


Nesvarbu, ar esame puikios sveikatos, ar sergame lėtine liga, mums visiems reikia kreiptis į Dievą, kad jis sustiprintų mūsų vilties atsargas ir padėtų ištvermingai kovoti. Mūsų stiprybė yra Kristuje.


Su kokiais atkaklumo ir kantrybės pavyzdžiais esate susidūrę savo gyvenime? Kaip Dievas jus atkūrė ir sustiprino nuovargio ir nusivylimo metu?


Stiprybės Dieve, dėkoju Tau, kad mane myli ir padedi man ištverti. Prašau, leisk man visada išlikti susitelkusiam į Tave, tikėtis Tavęs ir mylėti Tave.


© Our Daily Bread

56 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Bình luận


bottom of page